Πέμπτη 8 Μαΐου 2008

Εισφορές υπερ του ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΠΙΛΗΨΙΑ

.
ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΥ
-----------------------------------------------------------------------

Την περασμένη Δευτέρα το απόγευμα, η σαραντάχρονη Ιφιγένεια Χρήστου, από την Αγλαντζιά (Λευκωσία), προσπάθησε να διασταυρώσει την Λεωφόρο Αγλαντζιάς στη συμβολή της με την Λεωφόρο Λάρνακος, κοντά στο φωτεινό σηματοδότη, όπου η λεωφόρος πλαταίνει και έχουμε δρόμο διπλής κατευθύνσεως, με δύο λωρίδες κυκλοφορίας σε κάθε πλευρά.

Oπως μας πληροφόρησε ο οδοντίατρος Χατζησάββας, ο οδηγός ενός αυτοκινήτου είδε από μακριά την Ιφιγένεια να περιμένει στη διάβαση, και από ευγένεια σταμάτησε και της έκανε νόημα να περάσει. Η Ιφιγένεια τον ευχαρίστησε με ένα χαμόγελο, και ξεκίνησε. Πέρασε ευδιάθετη μπροστά από το σταματημένο αυτοκίνητο. Μόλις όμως μπήκε στην παράλληλη ζώνη κυκλοφορίας την παρέσυρε ένα άλλο διερχόμενο αυτοκίνητο...

3. Επιθυμία της οικογένειας Χρήστου που κατοικεί στην Αγλαντζιά είναι οι φίλοι και συγγενείς που ζουν είτε στην Κύπρο είτε στο εξωτερικό, αντίς για στεφάνια, να προσφέρουν οικονομική βοήθεια "στα παιδιά με επιληψία" και ειδικότερα στον ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΠΙΛΗΨΙΑ.

Η Ιφιγένεια έπασχε από επιληψία και εκείνο που εντυπωσίαζε πάντα τους γνωστούς και φίλους ήταν η έγνοια της όχι τόσο για τη δική της ασθένεια, αλλά για τα άλλα παιδάκια που πάσχουν από επιληψία!!!

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η οικογένεια Χρήστου είναι η πρώτη και μοναδική μέχρι στιγμής (στα κυπριακά χρονικά) οικογένεια, που κοινοποιεί με αυτόν τον γενναιόδωρο τρόπο την ασθένεια της κόρης της, ενός ανθρώπου με σπάνια ψυχικά χαρίσματα, ενός ανθρώπου γεμάτου αγάπη που ουδέποτε φοβήθηκε τον κοινωνικό στιγματισμό.


* * *

Υποχρέωσή μας, απέναντι στην οικογένεια, είναι να αναρτήσουμε ένα κατάλογο με τα ονοματα των δωρητών, οι οποίοι μέχρι στιγμή έχουν ξεπεράσει τους διακόσιους.
Εχουμε εισφορές εκ μέρους ατόμων, οικογενειών αλλά και οργανισμών. Οποιος δεν θέλει να αναρτηθεί το όνομά του, τον παρακαλούμε να μας το κοινοποιήσει εντός δύο εβδομάδων από σήμερα. Σας ευχαριστουμε για την ανταπόκριση. Τα στοιχεία μας θα τα βρείτε στην νεοσυσταθείσα ιστοσελίδα του ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΠΙΛΗΨΙΑ: http://www2.cytanet.com.cy/epilepsy-cyprus

7 σχόλια:

Kαπα είπε...

Νεα από το νοσοκομείο:

Από χτες η κορούλα μας είναι τυλιγμένη με ηλεκτρόδια. Αρχικά προγραμματίστηκε 48ωρο βιντεοηλεκτροεγκεφαλογράφημα, που θα παραταθεί άλλες δυο μέρες, δηλ 48 + 48 ώρες.

Ο γιατρός θέλει να μελετήσει την κατάσταση προκειμένου να αποφασίσει να θα διώξουμε ένα από τα φάρμακα που παίρνει το παιδί.

Ξεκίνησαν χτες το απόγευμα, ώρα Κύπρου και συνεχίζουν.

Είναι αρκετά επώδυνο να καθηλωθεί ένα παιδάκι επί τόσες ώρες με τόσα καλώδια στο κεφάλι. Κι όμως η κορουλα μας δείχνει να αντιμετωπίζει την κατάσταση με απίστευτη υπομονή, με κάτι ατάκες συγκλονιστικές:

"μη φοβάσαι μαμα, θα τα καταφέρω!"

Unknown είπε...

...και θα τα καταφέρει!

Εύχομαι τα καλύτερα.

Ανώνυμος είπε...

Έχει μπέσα η μικρούλα μας ... Θα τα καταφέρει ,είμαι σίγουρος, θα πάνε όλά καλά! να τη χαίρεστε!
Σας εύχομαι τα καλύτερα!

Ανώνυμος είπε...

Ο/Η kolasmenos είπε...
...και θα τα καταφέρει!

Εύχομαι τα καλύτερα.

10 Μάϊος, 2008 11:19
--------------------

Αγαπητέ φίλε,

σας ευχαριστουμε πάρα πολυ!

Το παιδί διανύει την τρίτη μερά καθηλωσης στο κρεβάτι με το κεφάλι γεμάτο ηλεκτρόδια και ακόμα δεν έχει χάσει το κέφι του, αν και έβγαλε εξανθήματα στο πρόσωπο και έχει έντονη φαγούρα σε όλο το κεφάλι...

Υπομένει το καημένο.

Με εκτίμηση

Κάπα

Ανώνυμος είπε...

Ο/Η kolasmenos είπε...
...και θα τα καταφέρει!

Εύχομαι τα καλύτερα.

10 Μάϊος, 2008 11:19
--------------------

Αγαπητέ φίλε,

σας ευχαριστουμε πάρα πολυ!

Το παιδί διανύει την τρίτη μερά καθηλωσης στο κρεβάτι με το κεφάλι γεμάτο ηλεκτρόδια και ακόμα δεν έχει χάσει το κέφι του, αν και έβγαλε εξανθήματα στο πρόσωπο και έχει έντονη φαγούρα σε όλο το κεφάλι...

Υπομένει το καημένο.

Το εύχάριστον είναι ότι η μανούλα και η παραμάνα και η Μαρία-Φωτεινή είναι μια υπέροχη ομάδα, απολύτως συνεργάσιμη. Η Αντιγόνη, κάθε φορά μου μιλάμε τηλεφωνικών, μου λέει, με φωνή τρεμάμενη, πόσο συνεργάσιμο είναι το παιδάκι μας και πόσο ανθεκτικό, και πόσο υπομονετικό και πόσο συνεργάσιμο και πόσο συνεργάσιμο και πόσο συνεργάσιμο παρά το γεγονός ότι ζει ένα μικρό βασανιστήριο, ειδικά τώρα που το κεφαλάκι της γέμισε εξανθήματα.

Κάθε ηλεκτρόδιο το κολλάνε με κόλλα ανάμεσα από τα μαλλιά. Και αφού καλύψουν όλο το κεφάλι, βάζουν από πάνω ένα πλαστικό καπέλο για να καλύπτει. Κάλι λίγο και λιγάκι, έρχονται και ξανακολλούν εκείνο που δείχνει (μέσα από το μόνιτορ) ότι δεν εφάπτεται στον δέρμα όπως πρέπει.



Με εκτίμηση

Κάπα

Ανώνυμος είπε...

Κοτζαμ Μεγιο & δεν εχουν εφευρει ακομα ενα πιο σοφιστικε τροπο ?

Τεσπα,τελος καλο & ενταξει...

Μια εμπειρια στη ζωη.

mtryfo είπε...

Εύχομαι πολύ υπομονή στην ψυχούλα, στην μανούλα και στην παραμάνα, σας σκεφτόμαστε με αγάπη