Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2006

Η συνεισφορά ενός τακτικού μας επισκέπτη

Αγαπητέ φίλε Resident ,

ειλικρινά σας ευχαριστώ για την άμεση απόκρισή σας. Τι σας ευαριστώ, σας ευγνωμονώ!!! Ζητώ την άδειά σας να μεταφέρω (με το νικ) σας το ιμέιλ σας στο μπλογκ μου, επειδη είμαι σίγουρη ότι ίσως φανεί χρήσιμο στον κόσμο που θα το διαβάσει. Και παλι σας ευχαριστούμε

Με ευγνωμοσύνη και αγάπη - Α.

--------------------------------------------

Αγαπητή Α., καλησπέρα σας.
Το διόρθωσα [εννοεί το ιμέιλ που μου είχε στείλει] κάπως τώρα που βρήκα χρόνο και αν θέλετε τοβάζετε στο blog σας.

--------------------------------------------

Αγαπητή Α., καλημέρα.

Δυστυχώς δεν είμαι διαιτολόγος ούτε έχω κάποιον ειδικό διαιτολόγο να σας συστήσω.Είμαι αυτοδίδακτος σε θέματα διατροφής και δίαιτας γι αυτό και οι συμβουλές μου δεν ξέρω αν έχουν κάποια επιστημονική αξία.

Ασχολούμαι με την προπόνηση αθλητών δύναμης και με άτομα που θέλουν να χάσουν βάρος-λίπος ή να αναπτύξουν το μυϊκό τους σύστημα και φυσικά έχω δοκιμάσει αρκετές δίαιτεs με επιτυχία.

Στο θέμα που σας απασχολεί, έχω να κάνω μερικές παρατηρήσεις, χωρίς βέβαια να είμαι ειδικός σε θέματα ανάπτυξης των παιδιών:το ύψος της κορούλας σας για την ηλικία της είναι μέσα σε κανονικά πλαίσια αλλά απ΄ οτι και εγω καταλαβαίνω από τότε που ή κορη σας ξεκίνησε την κετογενη δίαιτα δεν αυξήθηκε το ύψος της όσο θα έπρεπε μέσα σε 14 μήνες.

Πιστεύω καλό θα ήταν να είχε μια αύξηση της τάξεως των 5-7 εκατοστών. Πιθανό η δίαιτα αυτή να της στερεί μερικά θρεπτικά συστατικά που παίζουν ρόλο στην ανάπτυξη του παιδιού. Αυτά μπορεί να είναι διάφορα αμινοξέα (βρίσκονται στις πρωτεΐνες από τις οποίες δεν λαμβάνει αρκετές το παιδί σας ) όπως η αργινινη η γλουταμινη κλπ. Επίσης να πω εδώ ότι η κετωσις ίσως έχει προκαλέσει υπογλυκαιμία .

Ολα αυτά (έλλειψη πρωτεϊνών, αμινοξέων, υπογλυκαιμία ίσως και έλλειψη άσκησης) ίσως έχουν επηρεάσει τον άξονα υποθάλαμο-βλεννογόνο να παραγάγει αρκετή αυξητική ορμόνη η οποία είναι υπεύθυνη για το ύψος που αναλογεί στην ηλικία της. (Και το ασβέστιο παίζει ρόλο αλλά νομίζω ότι λαμβάνει αρκετό από το κετοκαλ).

Οπότε αν όντως η ανάπτυξη του παιδιού σας καθυστερεί χρειάζεται ειδική αντιμετώπιση που πιθανόν να είναι η χορήγηση άλλων θρεπτικών συστατικών που βεβαίως δεν πρέπει να διαταράξουν την αναλογία λιπών- υδατανθράκων-πρωτεϊνών, ούτως ώστε να συνεχίσει να δημιουργείται κετωσις.

Ομως αν το πρόβλημα δεν διορθωθεί η μεγαλώσει, πράγμα που δεν το νομίζω, ο ειδικός γιατρός (ενδοκρινολόγος) σε συνεργασία με τον διαιτολόγο πιθανό να σας συστήσει την χορήγηση αυξητικής ορμόνης αφού πρώτα ελέγξει εργαστηριακά τις τιμές της αυξητικής ορμόνης στο παιδί σας.

Αυτό το λέω με κάθε επιφύλαξη γιατί ασφαλώς και δεν γνωρίζω αν μια τέτοια διαδικασία η οποία είναι αρκετά ασφαλής και απλή (αλλά ακριβή) σε υγιή παιδία, ενδείκνυται για παιδία με επιληψία.

Συμπέρασμα: μην ανησυχείτε, θα βρεθεί λύση αν υπάρχει όντως πρόβλημα. Το μόνο κακό είναι ότι ακόμη και για απλά πράγματα είναι δύσκολο να βρείτε στη χώρα μας ειδικούς. [Εννοεί στην Ελλάδα - πόσο μάλλον την Κύρπο]

Τις ευχές μου.

Το ιμέλ μου είναι πάντα στην διάθεση σας για οτιδήποτε με χρειαστείτε.

The resident

------------------------------

Αγαπητέ φίλε, έχουμε έλθει σε επαφή με Αμερική. Ομως ήδη ψάχνουμε και στην Αγγλία μία εξειδικευμενη διαιτολόγο. Οταν έχουμε νέα, θα σας ενημερώσουμε

Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο πολύτιμες είναι οι συμβουλές σας

Με ευγνωμοσύνη, εκτίμηση και πολλή αγάπη

Α.


==============================
Επετειακό:


ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΝΙΚΟΔΗΜΕ,

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!!

ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΜΕ ΥΓΕΙΑ

ΚΑΙ ΧΑΡΑ!!!


Τρεις καρδιές από την Κύρπο
που σας υπεραγάπανε
και σας σκέφτονται καθημερινά

Α + Κ + Μ-Φ

3 σχόλια:

paragrafos είπε...

Το ποστ προέκυψε μέσα από τα παρακάτω σχόλια που βρίσκονται στο προηγουμενο ποστ. Τα παραθέτω με τη σειρά:

1.

the resident said...
paragrafos said
"Και μια ερώτηση: γιατί στην Ελλάδα δεν το ξέρουν το Κετοκάλ (αφου από εκεί το φέρνουμε κι εμείς!) και ρωτάνε εμένα την άσχετη, και τι να τους πω εγώ; Τους στέλνω με φάξ το... εξώφυλλο του κουτιού!!!"

Μάλλον δεν το ξέρουν,γιατί οι γιατροί δεν θα είναι ενημερωμένοι για να το συστήσουν.Επίσης γιατί στην Ελλάδα δεν είναι διαδεδομένα τόσο πολύ τα συμπληρώματα διατροφής γενικώς.Πολλοί τα νομίζουν φάρμακα και άλλοι πιστεύουν πως είναι άχρηστα.Το κετοκαλ από αυτά που κατάλαβα διαβάζοντας τα συστατικά του,δεν είναι τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από ένα συμπλήρωμα διατροφής (αναπληρωτής γεύματος)με τις σωστές αναλογίες καλών λιπαρών,υδατανθράκων, πρωτεϊνών,οι οποίες αναλογίες προφανώς πρέπει να είναι 4 λιπαρά προς 1 υδατάνθρακες +πρωτεΐνες, και βιταμινών.Ολα αυτά το καθιστούν ένα πλήρες γεύμα για άτομα που ακολουθούν κετογενη δίαιτα.

07 Οκτώβριος, 2006 20:07



2.

the resident said...
Μια μικρή συμβουλή αν επιτρέπετε: αν η κετογενης δίαιτα συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα καλό θα ήταν να ρωτήσετε τον γιατρό σας μήπως πρέπει να μειώσετε τα ζωικά λιπαρά και να προσθέσετε στην θέση τους λιναρελαιο(Flax Seed oil) ιχθυέλαια κλπ για να προφυλάξετε το παιδί σας από της βλαβερές συνέπειες των ζωικών λιπαρών.

Όσο για την εκκλησία πιστεύω ότι είναι ένα εξουσιαστικό οικοδόμημα που όπως έγραψα και στου ΝΔ, ρίχνει σταχτή στα μάτια με αγαθοεργίες και γλυκόλογα, που μπορεί τώρα πια να μαλάκωσε κάπως και να μην καίει μάγισσες και αιρετικούς (η αλλαγή αυτή έγινε από τις πιέσεις των ελεύθερα σκεπτόμενων ανθρώπων) αλλά το δηλητήριο της εκεί, περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να απελευθερωθεί.

07 Οκτώβριος, 2006 20:56


3.

paragrafos said...

Αγαπητέ φίλε,

δεν σας κρύβω ότι από τα σχόλιά σας έχω μάθει πολυ περισσότερα απ΄όσα με έμαθαν δεκάδες διαιτολόγοι δικοί μας (κύπριοι) και ελλαδίτες (που έχουν άγρια μεσάνυχτα από κετοκάλ).

Στις ΗΠΑ μας είχαν πει ότι το κετοκαλ ειναι ένα πληρες διατροφικό σκεύασμα. Μας το πρότειναν αυτό όταν την πρώτη μέρα δώσαμε στην κορούλα μας φρέσκια κρέμα και την έκανε εμετό. Την ίδια αντίδραση είχε και σε κάτι συμπληρώματα βιταμινών. Οπότε μας πρότειναν το κετοκάλ που είναι κάπως εύγευστο και έχει και τις θρεπτικές του ουσίες δίχως στομαχικά ή άλλα προβλήματα.

Από τον προπερασμένο Μάϊο έχουν περάσει 14 μήνες κετογενικής Δίαιτας. Εδώ δεν μας βοηθάνε, δεν ξέρουν οι άνθρωποι. Και στην Ελλαδα δεν βρήκαμε ακόμα κάποιον που να ξέρει την Διαιτα (μάς πρότειναν κάποιον διαιτολόγο ο οποίος...).

Σε όλο αυτόν το διάστημα των 14 μηνών, το παιδί (που τώρα είναι 4 1/2 ετών) πήρε ύψος μόνο δύο πόντους: ήταν 100 cm κι έγινε 103 cm. Μία διαιτολογος στην Αθήνα μας είπε ότι θα πρέπει να ελέγξουμε τις πρωτεϊνες, αφού περάσουν ακόμα τρεις μήνες, για να δούμε αν φταίνε εκείνες για την διακοπή της ανάπτυξης.

Σήμερα αποφασίσαμε να βάλουμε τα μεγάλα μέσα, να φέρουμε την Μπεθ Κανια, μέσω του Τζιμ Αμπράχαμς, την πιο σημαντική διαιτολογο στην Κετογενική Δίαιτα. Είχαμε σχεδιάσει να την φέρουμε εδώ για να βοηθήσει και στο εδώ νοσοκομείο παίδων, αλλά η διοίκηση του νοσοκομείου περί άλλων τυρβάζει. ΈΤσι θα την φέρουμε μόνο για μας. Ομως δεν ξερουμε ποτε θα καταφέρει να έλθει.

Σας τα λέω όλα αυτά επειδή από τα λόγια σας τόσους μήνες που σας ξέρω, φαίνεστε άνθρωπος που κατέχετε αρκετά για τη δίαιτα. Παίρνω λοιπόν το θάρρος να σας ρωτήσω μήπως έχετε εσείς κάποιον διαιτολόγο να μας συστήσετε ή μήπως είστε εσείς διαιτολόγος!!!

Σας παρακαλώ μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε το ιμέιλ μου (από το οποίο, τις τελευταίες μέρες δέχομαι μόνο... ευλογίες φανατικών χριστίανών...)

Αναμένω με αγωνία την απόκρισή σας

με πολλή αγάπη και εκτίμηση

Α.

07 Οκτώβριος, 2006 22:27

paragrafos είπε...

harrygreco said...
Απορω πώς γινεται 2 "ερασιτεχνες" σαν τον ρεζιντεντ & μενα να ξερουν στοιχεια Καιτης & οι επιστημονες των 4ετων σπουδων να χανουν τον μπουσουλα.
-------------


Αυτή είναι και η δική μου απορία. Ίσως επειδή η κετογενική είναι σπάνια ως Διαιτα θεραπείας... κουταμάρες λέω... Μήπως είναι πολύπρολη, ασυνήθιστη άρα οι διαιτολόγοι δεν έχουν πείρα;

Τι να σας πω κι εγώ!


Καλημέρα σας κύριε Χαρρυ με υγεία!

Με πολλή αγάπη

Α.

Ανώνυμος είπε...

harrygreco said...
Απορω πώς γινεται 2 "ερασιτεχνες" σαν τον ρεζιντεντ & μενα να ξερουν στοιχεια Καιτης & οι επιστημονες των 4ετων σπουδων να χανουν τον μπουσουλα.
-------------


Αυτή είναι και η δική μου απορία. Ίσως επειδή η κετογενική είναι σπάνια ως Διαιτα θεραπείας... κουταμάρες λέω... Μήπως είναι πολύπρολη, ασυνήθιστη άρα οι διαιτολόγοι δεν έχουν πείρα;

Τι να σας πω κι εγώ!
---------------

Συνηθέστατο, μου φαίνεται.

Το ίδιο είναι
το
να μαθαίνεις δυο πράγματα για να τα γράψεις στις εξετάσεις και μετά να θεωρείς τον εαυτό σου πτυχιούχο και γνώστη,
με
το
να έχεις προσωπικό μεράκι, να ψάχνεσαι, να αντλείς από όσο το δυνατόν περισσότερες πηγές, με άσβεστη δίψα για έρευνα και διάβασμα
;?

:-)

Δεν είναι το ίδιο.

Έτσι εξηγείται, σε αυτές τις περιπτώσεις.
Εξηγήσιμο.
Σύνηθες. Σε όλες τις επιστήμες.

Νομίζω.